Julklapp Pappa

Julklapp till pappa?

Våra föräldrar är ofta betydande och en stor del av våra liv. Ju äldre vi blir, och speciellt när vi själva får barn, desto mer vill vi ge tillbaka till våra föräldrar. En julklapp till pappa vill man som son eller dotter ska glädja honom och passa precis lika bra som de gåvor vi ger till våra partners och nära vänner.

Har man växt upp med sin far och känner honom utan och innan kanske det inte känns speciellt svårt att hitta en passande julklapp. Men när man har ett eget liv långt bort från föräldrahemmet kan det ibland passera lång tid emellan mötena, och relationen ser annorlunda ut än när man var barn. Tyvärr faller många i fällan och ger sina pappor någon form av praktiska presenter. Men att ständigt få strumpor, slipsar, verktyg och arbetsskor kanske inte är så kul i längden. Och alla fäder är inte hemmasnickare eller friluftsälskare.

Ibland är det lätt att glömma bort att ens pappa också är en person med intressen utöver att vara en förälder. Ett tips för att hitta en bra julklapp till pappa är att tänka på honom som en vän. Vad tycker han om att göra på fritiden? Vilka idoler har han? Vilken typ av böcker tycker han om? Har han något favoritresmål, någon favoritmat eller någon favoritdryck? Har han nämnt att han gärna skulle villa prova på någon viss sport eller lära sig mer om ett speciellt ämne? I de små detaljerna, plötsliga påståendena och de intimare konversationerna kan den perfekta julklappen till pappa dölja sig!

Är pappa en kaffedrickare av rang? Tycker han om fina viner eller konjak? Vet man att ens far har ett stort intresse för någon speciell dryck eller mat kan en provning eller kurs vara en perfekt julklapp. Kaffeprovningar, whiskyprovningar, chokladprovningar, ölprovningar, vinprovningar, spritprovningar, ostprovningar och olivoljeprovningar. Listan kan göras hur lång som helst rörande diverse provningar av drycker och livsmedel.

Vissa företag, restauranger och butiker erbjuder provningar av exempelvis vin och ost på en och samma gång. Detta för att öka kunskapen om vilka drycker som passar med vilka ostar, perfekt för den mattokiga pappan! Under en provning får man massor av ny kunskap och kan lära sig riktigt mycket. Detta kan ta hans intresse till en ny nivå och ge honom insikt i exempelvis tillverkningen av choklad eller ölets historia. Spenderar han överlag mycket tid i köket kan en matlagningskurs inom en speciell inriktning såsom italiensk mat vara en idé, eller så kan du satsa på en ny uppsättning kockknivar, snygga köksredskap eller proffsiga köksmaskiner.

Många glömmer att pappor också kan vara fåfänga och gilla att bli ompysslade precis lika mycket som mammor. Kanske unnar pappa sig sällan massage, pedikyr eller skäggvård? Boka en spa-dag eller ge honom moderna hudvårdsprodukter eller ett lyxigt set med proffsiga rakattiraljer.

Detta kan vara mer uppskattat än vad man vid första anblicken tror. Bestämmer du dig för att ge något lite dyrare som en heldag på ett spacenter, kan det vara roligt att detta gäller för din pappa och dig. Ett perfekt tillfälle att umgås på tu man hand och dela ett minne bara ni två. Att göra något nytt tillsammans är ofta roligare än att göra det helt på egen hand. Upplevelser för personer närmare varandra och kanske är det därför denna typ av julklappar har blivit enormt populära. En upplevelse smäller generellt ganska mycket högre än ett par strumpor. Att göra något oväntat tillsammans med din pappa, som han kanske brinner mer för än vad du gör, kan resultera i ett minne för livet.

Det är lätt att fastna i gamla hjulspår och ge julklappar till pappa som man vet att han förväntar sig och uppskattar, men det är mest en fråga om smidighet och inte äkta omtänksamhet. Har du tröttnat på att ge din far samma typer av julklappar år efter år ska du ge honom en upplevelse. På nätet finns det massor av välbesökta sajter som säljer upplevelser. Ofta är de kategoriserade för att du enkelt ska kunna jämföra olika upplevelser inom en och samma kategori. Förväntar sig din pappa att få en stickad tröja eller en ny deckare i julklapp kommer han troligtvis bli rejält överraskad om hans paket istället innehåller teaterbiljetter eller en dryckesprovning.

Att ge bort en upplevelse i present eller julklapp kommer att gynna er relation, då ni tillsammans får vara med om något ni aldrig tidigare upplevt.

Vill du slå två flugor i en smäll ger du bort något som din pappa kan göra tillsammans med din mamma, partner eller en vän. Ett presentkort på en middag eller en övernattning på hotell är riktigt bra julklappar, och återigen är vi inne och nosar på upplevelser.

Denna typ av julklappar är lite dyrare än långkalsonger eller DVD-filmer, men om du har ett syskon eller någon annan familjemedlem eller släkting, kan ni tillsammans lägga ihop till en lite lyxigare julklapp till pappa. Brinner det i knutarna och du är ute i sista minuten med julklapp till pappa finns det ett par genvägar att ta till. En oväntad tidningsprenumeration går lätt och snabbt att ordna på nätet, detsamma gäller för medlemskap på ett gym som ofta går att teckna över internet, eller biobiljetter alternativt konsertbiljetter som du själv kan skriva ut hemma. Att ge gåvor till personer man tycker om och älskar behöver inte vara svårt. Ofta är det ens egna prestationskrav och påstådda yttre förväntningar som sätter käppar i hjulen. Bibehåll lugnet och försöka att sätta dig in i din pappas liv och intressen, svårare än så behöver det inte vara. Är whisky och cigarrer det bästa han vet, köp det! Vurmar han för trädgårdsarbete och odling, fixa proffsiga redskap och roliga fröer! Är stiliga kläder och det senaste modet ett brinnande intresse; ordna ett presentkort i hans favoritklädaffär!

Att utgå från personers givna och tydliga fritidsintressen brukar ofta generera de mest lyckade och uppskattade julklapparna. Detta gäller även för din kära far! Satsa på julklappar till pappa som stöttar hans existerande intressen och ge honom en chans till nya och fördjupade kunskaper. Kanske får ni med ideer på www.julklappstipsen.com s förstasida?